Kuifje 03 de sigaren van Farao
€ 4,50
Het verhaal vat aan op een dek van een schip waarmee Kuifje en Bobbie op weg zijn naar hun vakantiebestemming in Azië. Die dag staat er een stevige wind, en een man schreeuwt: 'vang het, vang het!'. Kuifje en Bobbie begrijpen hem niet, maar later blijk het om een belangrijk, oud document te gaan, waarop vermeld staat waar zich een oude graftombe bevindt. Kuifje beslist mee te reizen met de mysterieuze man, professor Siclone.
Er is echter een organisatie die niet wil dat Kuifje en professor Siclone de graftombe ontdekken. Deze organisatie zorgt er onder meer voor dat Kuifje op de hielen wordt gezeten door twee detectives, Jansen en Janssen. Kuifje en Siclone ontdekken de tombe, maar Siclone verdwijnt op mysterieuze wijze alvorens de tombe binnen te gaan. Kuifje betreedt de tombe en ontdekt dat alle geleerden die de tombe ooit betreden hebben, gemummificeerd zijn, en dat hij, Siclone en Bobbie de volgende doelwitten zijn. In een ruimte van de tombe ontdekt Kuifje grote kisten met sigaren met het teken van farao Kih-Oshk. Kort na deze ontdekking wordt Kuifje met een drug verdoofd. Hij, Siclone en Bobbie worden door de organisatie ondergebracht op het schip van Lt. Allan Thompson, een beruchte drugssmokkelaar. Wanneer Thompson dreigt ontdekt te worden, smijt hij de hele lading, ook Kuifje, Bobbie en Siclone, overboord.
Siclone wordt later teruggevonden, maar Kuifje en Bobbie niet. Kuifje en Bobbie besluiten daarom op zoek te gaan naar de verdwenen professor. Hierbij wordt hij bijgestaan door de schatrijke filmproducent Rastapopoulos, die hem de nodige spullen geeft voor een lange tocht door de woestijn. Na een lange woestijntocht komt hij aan bij een stad, die echter in burgeroorlog verkeert. Kuifje wordt opgeroepen om in het leger te dienen onder de schuilnaam Beh-Behr. Wanneer hij in de la van een officier een doos sigaren vindt die ook in de graftombe lag, wordt hij ontdekt en wegens spionage ter dood veroordeeld. De kolonel die hem veroordeelt, blijkt ook bij de organisatie te zitten. Kuifjes leven wordt echter gered door Jansen en Janssen, die hem willen arresteren. Kuifje weet te ontsnappen door een vliegtuig van de Arabieren te stelen. De kolonel geeft opdracht om dit vliegtuig neer te halen. Kuifje vliegt naar India waar hij een noodlanding moet maken. In het oerwoud ontmoet hij professor Siclone weer, die echter krankzinnig is geworden. Hij brengt 'm naar een hulppost waar de professor naar een inrichting zal gebracht worden.
Tijdens Kuifjes verblijf in de hulppost probeert de professor hem echter te vermoorden. Kuifje ontkomt en verneemt dat de professor handelde in opdracht van een fakir. De fakir wil Kuifje alsnog laten vermoorden door "de man die schrijft". Aangezien er een schrijver aanwezig is in de hulppost, besluit Kuifje hem te ondervragen. De schrijver blijkt inderdaad bij de organisatie te horen en is bereid Kuifje te vertellen wie de grote baas is. Hij wordt echter in zijn nek getroffen door een gifpijltje voor hij iets kan vertellen. De schrijver vertelt dat het pijltje gevuld is met een gif dat gek maakt (Siclone is hiervan ook het slachtoffer) en wordt daarna ook krankzinnig. Als Kuifje de volgende dag de professor en de schrijver naar de inrichting brengt, heeft hij een brief bij zich waarin staat dat hij zelf gek is maar dit constant ontkent. Dit is uiteraard werk van de organisatie. Kuifje wordt opgesloten terwijl de professor en de schrijver vrijuit gaan. Kuifje weet echter te ontsnappen en moet vluchten. Tijdens zijn vlucht ontmoet Kuifje de maharadja, die hem als gast in zijn paleis uitnodigt. De maharadja weet dat de organisatie in opium handelt en is hier fel tegen. Hierdoor is hij een doelwit van de organisatie geworden.
Diezelfde nacht probeert de fakir hem gek te maken met een gifpijltje, maar Kuifje voorkomt dat de maharadja hiervan het slachtoffer wordt. Hij gaat naar buiten en ontdekt via een geheime gang de schuilplaats van de bende. Hij vermomt zich als een bendelid, maar de organisatie is gewaarschuwd en vraagt elk lid een voor een om het wachtwoord. Kuifje wordt als eerste gevraagd en weet zo de hele bende te overmeesteren. Alleen de fakir ontkomt. Het blijkt om de bende van Kih-Oshk te gaan die het graf van de gelijknamige farao als opslagplaats gebruikt. Niet lang daarna wordt de zoon van de maharadja ontvoerd. Kuifje raakt hen op het spoor en achtervolgt hen.
De daders blijken de fakir en de geheimzinnige bendeleider te zijn. Kuifje weet de fakir te overmeesteren, maar de geheimzinnige baas stort, in een poging Kuifje onder een rots te verpletteren, in een ravijn. Na de arrestatie van de bende blijft Kuifje nog een tijd bij de maharadja, als dank dat hij zijn zoon heeft gered. Kuifje ontdekt dan pas dat in de sigaren met het merk van de farao opium verborgen zit. De organisatie gebruikte de sigaren om ongemerkt hun opium te vervoeren.
rug iets wat sleets.op hoekje onder beschadiging,zit stukje tape.